search

Kijksluiter op BijsluiterPlus

STICHTING KIJKSLUITER maakt informatie over medicijnen toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen.

KIJKsluiter is een platform van ongeveer 10.000 animatievideo’s waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een medicijn in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. KIJKsluiter wordt u aangeboden door uw zorgverlener.

Onze producten ondersteunen efficiënte distributie van informatie

Hoe?

Wij bieden informatie aan via animatievideo’s en iconen, waardoor de informatie beter wordt begrepen en onthouden. Onze informatie kan in het Engels, Turks en Arabisch worden aangeboden. Het is afgestemd op leeftijd, geslacht, indicatie en toedieningsvorm. Door de patiënt de juiste informatie op het juiste moment aan te bieden, verbeteren we de kennis en vaardigheden voor goed en veilig gebruik van medicijnen.

Waarom?

Veel patiënten vinden het moeilijk om gezondheidsinformatie te begrijpen en toe te passen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom behandeladviezen vaak niet goed worden opgevolgd.

30-50% van de medicijnen wordt niet volgens voorschrift gebruikt. Dit leidt tot onnodige ziektelast en kost de samenleving miljarden per jaar.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie over de producten van STICHTING KIJKSLUITER? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. Stuurt u ons een e-mail dan doen wij ons best om die binnen 1 werkdag te beantwoorden.

Droogbak 16HS, Amsterdam
info@stichtingkijksluiter.nl
085 782 7305